Bull típusú kutyáink

Az itt közzétett bull típusú kutyáink is gazdikeresők, bár az Ő örökbefogadásuk szigorúbb feltételhez kötöttek.

Miért kerültek ezek a kutyák külön menübe? Mert ők nem átlagos kutyák. Ők Bullok. A legösszetettebb problémát okozók az állatvédelemben. Statisztika nincs, de jó eséllyel közülük hal meg a legtöbb a gyepmesteri telepeken, mert túl sokan kerülnek be, és a kikerülésük… Na, arra kicsi az esély. Mi amúgy is mentünk ilyen kutyákat, de most nagyon sokan lettek.

Mi a gond ezekkel a kutyákkal?

A bullok és a mélyszegénység kéz a kézben járnak. Ettől lesz valaki macsó, hiszen az ajtó mellé láncolt bull mellett senki nem lép be a házba. Megaztán a kölykök is elmennek pár tízezerért. Lehet harcoltatni is őket. Ezer módon kizsákmányolni. Ezek a kutyák általában imádják az embereket. Menteni őket viszont nagyon nehéz. Általában nem jönnek ki más kutyákkal, így egy bull = egy kennel. Falkatartásra a mentettekáltalában alkalmatlanok. Felelősen gazdához adni gyakorlatilag esélytelen, éveket várnak. Sokszor örökre várnak… Addig fogják a helyeket, és ahol nincs altatás, ott a beragadásuk ideje alatt több tucat más, megmenthető kutya nem tud bekerülni, akiket jobb eséllyel lehetne gazdához adni. Emiatt nem is minden szervezet vállalja be őket.

———————————————————————————————————–

Ők itt – RIKI-KITTI-MAYA-DÁRIUSZ-KOBA-BOBI-ROKSZA és SZISZI valamint a gazdikeresők közt szereplő JESSZI sem tagadhatja le a felmenőit.

RIKI 2015.os születésűre becsült kan,aki 2020.-as hozzánk kerüléséig megjárta a poklot. Életét feltehetően láncon töltötte, mint megannyi sorstársa. A “gondos” gazdája rávarrta a szíjjat a nyakára! Hogy nem nőtt bele a bőrébe azt annak köszönheti, hogy csontá soványodott.Hogy elszökött vagy elhagyták sosem fogjuk már megtudni.Teste harci sebekkel volt tele, behúzta fülét farkát, ha csak hozzá szóltunk. Retteg morog ha kutya közeledik felé. Mint az alsó képen is látszik fizikailag már rendben van, de a lelke? Azt nem tudjuk mikor jön helyre.

——————————————————————————————————————–

KITTI

2019 őszi születésű szuka. Vemhesen fogtuk be. 8 nemvárt kis árvának adott volna életet, ha nem sodorja az utunkba. 7 hónaposan az első tüzelés eredményeként 8 kölyök…,bele sem merek gondolni, ha nem találunk rá, és világra hozza a kicsiket a pusztában a forgalmas út mellett 🙁 . De szerencsére szóltak hozzánk került, időben ivartalanítottuk, és adtunk egy esélyt a boldogabb élethez.Reméljük hamar lesz egy szuper gazdija.

————————————————————————————————————-

MAYA 2014 augusztusi születésű szuka.2017. novenberében Dáriusszal együtt került hozzánk. Egy helyről hoztuk el őket mert magukra hagyták őket egy üres házban.Maya korához képest energikus kutya aki imád apportírozni, nagyokat sétálni, az étvágya határtalan ami meg is látszik rajta. Sportos sokat kiránduló család ideális társa lenne egyke kutyaként.

—————————————————————————————————————

DÁRIUSZ 2013-as születésű kan. A képen látható állapotban került 2017 novemberében gondozásunkba. A család szétment aminek a kutyák itták meg a levét. Menniük kellett.

Dáriusz, 2019.-évi 1% gyújtő kampányunk reklámarca lett

———————————————————————————————-

KOBA 2015 májusi születésű kan. 2017 márciusban jött hozzánk Roxi egyik fia. Akkori állapotát jól tükrözik az alábbi képek. Hármojuk közül, talánő volt a legsoványabb a legrosszabb állapotban lévő. Teste ahogy a másik kettőnek tele friss és régi sebekkel (harcolniuk kellett és nem csak az élelemért). Bármit megad egy kis szeretgetésért simogatásért. Ő is csak egyke társnak mehet új otthonba.

BOBI 2015 májusi születésű kan. 2017 márciusban jött hozzánk Roxi másik fia. Akkori állapotát jól tükrözik az alábbi képek. Hármojuk közül, talán a legbújósabb, leg emberközpontúbb. Bármit megad egy kis szeretgetésért simogatásért. Ő is csak egyke társnak mehet új otthonba.

ROKSZA 2013 augusztusi születésű Amstaff szuka. Őt 2 fiával 2017 márciusában vettük gondozásba rendőrségi segítség kéréskapcsán. Nagyon elhanyagolt állapotban soványan antiszociálisan kerültek hozzánk. Fajtársaikat nem viselték el, még egymást sem. Azóta a helyzet teljesen megváltozott. CSAK egyedüli kutyának adjuk ó, de a legjobb családi kutya lett belőle. rajong az emberért a simogatásért.

———————————————————————————

SZISZI 2016-os születésű, az év őszén került a gondozásunkba. Retteget, hozzá érni sem lehetett, farkát behúzva összepisilte magát az a pár hónapos kislány. Mint kiderült trauma miatt eltörött a combcsontja amit rögzíteni kellett miután újra törték az orvosok, mert rosszul forrt össze. Lelkileg helyrejött kinyílt, csodás módon lett gazdija, ahol szerették ágyban aludt, a gazdival sokat sétált, játszott, de neki ez nem volt az álomotthon. Neki az álomotthon a falka, a Befogad-LAK. Ezért 3 hónap elteltével visszahoztuk. Azóta boldog kiegyensúlyozott. Jól érzi magát. Mi lettünk a Családja, immár 4 éve.