Gazdikereső kutyáink

Minden kutyánk oltva, külső-belső parazita mentesítve, ivartalanítva, keres gazdit költséghozzájárulás ellenében . A hozzájárulás a helyére bekerült kutyánk első orvosi ellátásának támogatása.

Kutyáinkról érdeklődni a befogadlakalapitvany1@gmail.com email címen lehet, miután a gazdijelölt elolvasta és elfogadta az örökbefogadás feltételeit és kitöltötte az alábbi Örökbefogadási kérdőívet.

https://forms.gle/Q81SNZBSnN9st2Fi6

Sebes

Sebes 2019.-es becsült születési idejű Németjuhász kan. Megtalálásakor a lánc bele volt nőve a nyakába. Nagyon félt ugyanakkor könnyen rávettem, hogy velem jöjjön. Azonnal a kórházba mentünk, ahol kitisztították és összevarrták a nyakán a sebet, ivartalanítva is lett. Szívféreg tesztje negatív a gyógyulás varratszedés megtörtént, így nagyon szeretne egy olyan családot, ahol nem kötik láncra bejárhat a házba a gazdihoz hogy a lehető legtöbbet mellette lehessen. Nagyon kedves embercentrikus kutya. Egyedüli kutyának adom, hogy a megfelelő törődés és foglalkozás biztosítva legyen számára. Kutyákkal ugyan összeszoktatható, de a nála kisebbeket nem kedveli, domináns alkat válogat, hogy kivel barátkozik kivel nem. Könnyen tanítható nagyon kedves kutya igazi családtaggá válhat az arra alkalmas gazdinál.

STEWE 2016 körüli születésű puli fiú. Csontá fogyva gyulladt szemekkel szinte vakon kihülve várta a halált egy fa alatt összekuporodva egy törölközőn, mikor rátaláltunk. Kicsi volt az esélye, hogy túléli, de ő élni akart. Szemét gyógyszerrel kezeltük , hetekig kenegettük, de megérte, a gyulladás lement és az egyik szemével látni is kezdett. Viszont észrevettük, nem csak a látásával van gond hanem a hallásával is. Miután nagyon rosszul lát és nem is hall speciális igényei vannak. Mindezek ellenére nagyon kedves és szerethető társ, ő is nagyon szeretne egy szerető családot. Csodás kutya . Imád szaladgálni játszani imádja a símogatást emberekkel állatokkal egyaránt barátságos. Abszolút ideális kutya, de mint a pulik általában sokat „beszél”.

APOLLÓ

Apolló 2018.12.26.-án született Német Dog-Cane Corso keverék legény.2019. júliusában 4 testvérével került gondozásunkba. Egy családnak segítettünk a nem várt szaporulat kezelésében. A szülők ivartalanítása után. A 4 szuka már új családjában él. Apolló rendkívül játékos energikus óriás bohóc. Mindíg falkában élt, így kutyákkal megfelelően viselkedik emberekkel is barátságos, bár még kissé tartózkodó. Nyakörvet nem viseli, pórázon sem közlekedik még, ezen dolgozni kell még, ezért a szállítása is kissé nehézkes, de nem lehetetlen. Minden testvére ilyen volt, félős tartózkodó, de az új családjukban szépen oldódtak, ahol rengeteg szeretetet kapnak.

BÖBE

Böbe 2018.11.hóban született Németjuhász keverék kislány. 2019 áprisában került gondozásunkba. Eddigi legnehezebb befogásom volt. Borzasztóan félt hosszan barátkoztunk a szakadó esőben, mire sikerült magamhoz csalogatni, ám mikor a nyakörv rákerült minden tönkrement  Segítség kellett a kocsiba rakáshoz mert örjöngött vergődött ugrált mint egy kiscsikó, hogy szabadulhasson.   A kocsiketrec biztonságában megnyugodott kicsit, szépen vacsorázott kiszedtünk belőle vagy 20 kullancsot. Vacsi után már kaptam egy bátortalan farok csóválást is. Csipje persze nincs. A karantén ideje alatt Parvo vírusfertőzése lett, amiből sikerült kikezelni. 2 hét kellett hozzá, hogy a bizalmába férkőzzünk, de ma már boldogan játszik a vele egykorú falkatagokkal. Ivartalanítva várja a gazdik jelentkezését.

MASZAT

“Maszat” 2017 szeptemberében született 2017 november közepétől Befogad-LAKos. Kistestű 10kg körüli ivartalanított fiúcska. Anyukája Bichon, apukája…ki tudja . Mindenesetre életemben nem mentettem még ilyen különlegesen kinéző mókás kutyust . Amilyen “fura” a kinézete, olyan bájos  szobatiszta kisfiú.Nálunk lakásban él, de nagyon szeret az udvaron futkosni ).Idegenektől eleinte tart, de ez nem is csoda, hisz élete első 2 hónapját az utcán töltötte, ahol folyton zavarták ijesztgették mígnem elütötték . Így került a Befogad-LAKba kétoldali medence töréssel, hasi sérvvel. Tehát a gazdinak nem csak a “legcsúnyább” kutyát kell keresnie a személyében, hanem a bizalmába is kell férkőzzön

Fenki

FRENKI nagyon mókás vizsla-pincsi ? keverék 2017. februári születésű, 2017. októberében került gondozásunkba. Kis-közepes testű ivartalanított kan kutya. Kutyákkal jól kijön, gyerekeket szereti, emberekkel barátságos rendkívül mozgékony játékos bohóc. Benti kutyának adjuk örökbe udvarra kijárással. Lakásban is tartható sétákkal, mert nálunk “szoba kutya” udvarra kijárással, de legszívesebben bent pihen.

Pici

PICI 2014.novemberében született, 8 hetesen került hozzánk. szuka. 2016.-ban örökbe fogadták tőlünk, majd 2 év elteltével jött a számunkra megszokott történek. Jött a baba, kevés volt rá az idő, szabadulni akartak tőle, ezért 2018.-ban visszakerült a gondozásunkba. Nagyon kedves barátságos mackó.Neki is mi lettünk a családja.

CSOKI

CSOKI 2015. 04.havi születésű juhász keverék szuka. 6 hetesen dobták be egy kertbe egy levél kíséretében. Ekkortól van gondozásunkban. mezei fekete „esélytelen” keverék kutya, aki immár az 7.-ik születésnapját is szobakutyaként nálunk ünnepelte. Ember és gyerekcentrikus, nyugodt kiegyensúlyozott csodás kutya. Nem is értem, miért nem kellett senkinek.