Bull típusú kutyáink

Az itt közzétett bull típusú kutyáink is gazdikeresők, bár az Ő örökbefogadásuk szigorú feltételhez kötöttek.

Töltsd ki az űrlapot!

https://forms.gle/Q81SNZBSnN9st2Fi6

Sokszor halljuk „harci kutya”. Harci kutya, mint fajta nincs! A bull típusú kutyáink közé tartozik a Pitbull és az Amstaff keverékei .

Aki szeretne többet tudni a fajtákról, a történetüktől és hogy mi a különbség a Pittbull és az Amstaff között, itt olvashat : https://staffi.hu/magazin/mi-a-kulonbseg-az-amstaff-es-a-pitbull-kozott

Miért kerültek ezek a kutyák külön menübe? Mert ők nem átlagos kutyák. Ők Bullok. A legösszetettebb problémát okozók az állatvédelemben. Statisztika nincs, de jó eséllyel közülük hal meg a legtöbb a gyepmesteri telepeken, mert túl sokan kerülnek be, és a kikerülésük… Na, arra kicsi az esély. Mi amúgy is mentünk ilyen kutyákat, de most nagyon sokan lettek.

Mi a gond ezekkel a kutyákkal?

A bullok és a mélyszegénység, kéz a kézben járnak. Ettől lesz valaki macsó, hiszen az ajtó mellé láncolt bull mellett senki nem lép be a házba. Meg aztán a kölykök is elmennek pár tízezerért. Lehet harcoltatni, fialltatni és ezer módon kizsákmányolni. Ezek a kutyák általában imádják az embereket. Menteni őket viszont nagyon nehéz. Általában nem jönnek ki más kutyákkal, így egy bull = egy kennel. Falkatartásra a mentettek általában alkalmatlanok. Felelősen gazdához adni gyakorlatilag esélytelen, éveket várnak. Sokszor örökre várnak… Addig fogják a helyeket, és ahol nincs altatás, ott a beragadásuk ideje alatt több tucat más, megmenthető kutya nem tud bekerülni, akiket jobb eséllyel lehetne gazdához adni. Emiatt nem is minden szervezet vállalja be őket. Mi viszunk amennyi erőnkől telik, mentjük őket és segítünk ivartalanítási támogatással, a szaporodásuk megállításával.

———————————————————————————————————–

Ők itt BOSCO-BOCI-RIKI-MAYA-DÁRIUSZ-KOBA-BOBI-ROKSZA és SZISZI

———————————————————————————————–

BOSCO 2020-as születésű kan. 3 napig kóborolt,mire sikerült befognunk. Nagyon félénk volt, de 2-3 nap elteltével szépen oldódott. Nagyon kedves kutyus lett belőle igazi bohó kölyök még.

—————————————————————————————————

BOCI 2018 körüli születésű agyonfialltatott szuka, akit az utolsó alom lehozatala után egyszerűen kidobtak, mint a szemetet. 3 napig ült és várt, hogy visszamennek érte, mikor gondozásba vettük.

BOCI

————————————————————————————————-

RIKI 2015.os születésűre becsült kan,aki 2020.-as hozzánk kerüléséig megjárta a poklot. Életét feltehetően láncon töltötte, mint megannyi sorstársa. A „gondos” gazdája rávarrta a szíjjat a nyakára! Hogy nem nőtt bele a bőrébe azt annak köszönheti, hogy csontá soványodott.Hogy elszökött vagy elhagyták sosem fogjuk már megtudni.Teste harci sebekkel volt tele, behúzta fülét farkát, ha csak hozzá szóltunk. Retteg morog ha kutya közeledik felé. Mint az alsó képen is látszik fizikailag már rendben van, de a lelke? Azt nem tudjuk mikor jön helyre.


——————————————————————————————————————–

MAYA 2014 augusztusi születésű szuka.2017. novenberében Dáriusszal együtt került hozzánk. Egy helyről hoztuk el őket mert magukra hagyták őket egy üres házban.Maya korához képest energikus kutya aki imád apportírozni, nagyokat sétálni, az étvágya határtalan ami meg is látszik rajta. Sportos sokat kiránduló család ideális társa lenne egyke kutyaként.

—————————————————————————————————————

DÁRIUSZ 2013-as születésű kan. A képen látható állapotban került 2017 novemberében gondozásunkba. A család szétment aminek a kutyák itták meg a levét. Menniük kellett.

Dáriusz, 2019.-évi 1% gyújtő kampányunk reklámarca lett

———————————————————————————————-

KOBA 2015 májusi születésű kan. 2017 márciusban jött hozzánk Roxi egyik fia. Akkori állapotát jól tükrözik az alábbi képek. Hármojuk közül, talánő volt a legsoványabb a legrosszabb állapotban lévő. Teste ahogy a másik kettőnek tele friss és régi sebekkel (harcolniuk kellett és nem csak az élelemért). Bármit megad egy kis szeretgetésért simogatásért. Ő is csak egyke társnak mehet új otthonba.

BOBI 2015 májusi születésű kan. 2017 márciusban jött hozzánk Roxi másik fia. Akkori állapotát jól tükrözik az alábbi képek. Hármojuk közül, talán a legbújósabb, leg emberközpontúbb. Bármit megad egy kis szeretgetésért simogatásért. Ő is csak egyke társnak mehet új otthonba.

ROKSZA 2013 augusztusi születésű Amstaff szuka. Őt 2 fiával 2017 márciusában vettük gondozásba rendőrségi segítség kéréskapcsán. Nagyon elhanyagolt állapotban soványan antiszociálisan kerültek hozzánk. Fajtársaikat nem viselték el, még egymást sem. Azóta a helyzet teljesen megváltozott. CSAK egyedüli kutyának adjuk ó, de a legjobb családi kutya lett belőle. rajong az emberért a simogatásért.

———————————————————————————

SZISZI 2016-os születésű, az év őszén került a gondozásunkba. Retteget, hozzá érni sem lehetett, farkát behúzva összepisilte magát az a pár hónapos kislány. Mint kiderült trauma miatt eltörött a combcsontja amit rögzíteni kellett miután újra törték az orvosok, mert rosszul forrt össze. Lelkileg helyrejött kinyílt, csodás módon lett gazdija, ahol szerették ágyban aludt, a gazdival sokat sétált, játszott, de neki ez nem volt az álomotthon. Neki az álomotthon a falka, a Befogad-LAK. Ezért 3 hónap elteltével visszahoztuk. Azóta boldog kiegyensúlyozott. Jól érzi magát. Mi lettünk a Családja, immár 4 éve.